Ayşenil Şamlıoğlu, (d. 1956 - İstanbul), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen, yazar.
1974 yılında İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Fakültesi'ne giren sanatçı, öğrenimini yarıda bırakarak, Almanya'ya gitti ve Frankfurt'ta dil eğitimi aldı. Burada tiyatro ile ilgilenen Şamlıoğlu, amatör tiyatro topluluklarıyla çalışmalara katıldı. Türkiye'ye döndükten sonra ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nde eğitim gören Ayşe Nil Şamlıoğlu, ikinci kez eğitimini yarıda bırakarak Anadolu Ajansı'nda bir yıl süreyle çalışmasının yanında, özel bir reklam ajansında da çizimle ilgilendi. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı, Tiyatro Bölümü mezunu olan Şamlıoğlu, 1982 yılında Adana Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak göreve başladı.
1988 - 1989 yıllarında Hacettepe Üniversitesi'nde tiyatro dersleri veren sanatçı, bir dönem Devlet Tiyatroları Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Tunç Başaran tarafından senaryolaştırılan ve yönetilip filme alınan Kaçıklık Diploması adlı bir eser yazan Ayşe Nil Şamlıoğlu'nun, asıl tanınışı Ferhunde Hanımlar ve Bizim Evin Halleri adlı dizilerdeki rolleriyle oldu. Yol Arkadaşım dizisinde canlandırdığı Hafize karakteri ile daha geniş kesimlerce tanındı. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda ve Semaver Kumpanya gibi özel tiyatro topluluklarıyla da çalışan sanatçı, yönetmenlikle oyunculuğu bir arada yürütmektedir. Şamlıoğlu, 29 Mayıs 2009 tarihinde İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine getirildi.


Yönettiği bazı oyunlar [değiştir]


  • Bana Mastikayı Çalsana
  • Dünyanın Ortasında Bir Yer
  • Altona Mahpusları
  • Süleyman ve Öbürsüler
  • Gayri Resmi Hürrem
  • Aslan Asker Şvayk
  • Pazartesi Perşembe
  • Ben Feurbach
  • Eşek Arıları

Ödülleri [değiştir]


  • 1988, Afife Jale filminde Kınar Hanım rolü ile Sanat Kurumu'nun En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü
  • 1997, Benimkinin Adı Regine (Pierre Ray), Sanat Kurumu Yılın Yönetmeni Ödülü
  • 1998, Kozalar (Adalet Ağaoğlu), İsmet Küntay En İyi Reji Ödülü
  • 1998, Ölüler Konuşmak İster (Melih Cevdet Anday), İsmet Küntay En İyi Reji Ödülü
  • 2000, Pazartesi Perşembe (Musahipzade Celal), İsmet Küntay En İyi Reji ödülü
  • 2000, Pazartesi Perşembe (Musahipzade Celal), Çırağan Lions Kulübü - Türkan Kahramankaptan En İyi Yapım ödülü
  • 2000, Pazartesi Perşembe (Musahipzade Celal), Sanat Kurumu En İyi Yapım ödülü
  • 2000, Pazartesi Perşembe (Musahipzade Celal), Eleştirmenler Birliği En iyi Reji Ödülü
  • 2000, İstanbul Şehir Tiyatroları, Gayrı Resmi Hürrem (Özen Yula), Afife En Başarılı Yönetmen Ödülü

Filmografi [değiştir]


  • Prenses Uykusu - 2010
  • Ah Kalbim - 2009
  • Ay Lav Yu - 2009
  • Meleğin Sırları - 2008
  • Yol Arkadaşım - 2008
  • Fikrimin İnce Gülü - 2007
  • Sınav - 2006
  • Kabuslar Evi: Gece Gelen Arkadaşlar - 2006
  • İlk Aşkım - 2006
  • Taşların Sırrı - 2006
  • Doktorlar - 2006
  • Nefes Nefese - 2005
  • Avrupa Yakası - 2004
  • İnşaat - 2003
  • O da Beni Seviyor - 2001
  • Bizim Evin Halleri - 2000
  • Kaçıklık Diploması - 1998
  • Ferhunde Hanımlar - 1993

Ana Sayfa / Oyuncu Resimleri / Bayan Oyuncu Resimleri / Ayşe Nil Şamlıoğlu Resimleri / Ayşe Nil Şamlıoğlu Resimleri Güzel Resim Ve Güzel Resimler

Ayşe Nil Şamlıoğlu Resimleri Resimleri

En Güzel Ayşe Nil Şamlıoğlu Resimleri : Ayşe Nil Şamlıoğlu Resimleri alanınadaki en güzel Ayşe Nil Şamlıoğlu Resimleri. isterseniz Ayşe Nil Şamlıoğlu Resimlerini bilgisayarınıza indirip wallpaper yapabilirsiniz.Ayrıca Resimler sitemize üye olarak Ayşe Nil Şamlıoğlu Resimleri albümü oluşturabilirsiniz. Eğer isterseniz kendinizin Ayşe Nil Şamlıoğlu Resimlerinizi resim sitemize yükleyebilirsiniz. Ayrıca Ayşe Nil Şamlıoğlu Resimleri sitemizi bookmark olarak ekleyebilirsiniz. En kaliteli Ayşe Nil Şamlıoğlu Resimleri tamamen ücretsizdir. Bazı Ayşe Nil Şamlıoğlu Resimlerinin size ait olduğunu düşünüyorsanız bizimle iletşime geçiniz. Türkiyenin en büyük Ayşe Nil Şamlıoğlu Resimleri arşivi. Özenle seçilmiş Ayşe Nil Şamlıoğlu Resimleri içinde iyi eğlenceler dileriz. Güzel Resim.net